Ідеї бізнесу в сільській місцевості

Багато хто вважає, що для бачення бізнесу, який буде приносити великий, стабільний дохід потрібно жити в місті. Насправді це далеко від правди. У сільській місцевостей дуже багато людей, які йдуть в бізнес і ставати мільйонерами. Нижче представлено кілька ідей для ведення бізнесу поза містом.

Пилорама

Еслі село або село розташоване поблизу лісу, то це причина відкрити там пилораму. Це дуже прибутковий бізнес, люди, що займаються лісом, досягають великих висот. Для початку можна звернутися в місцеве лісове господарство та попросити у них Деляну для випілкі. Буде потрібно придбати три пилки, найняти три бригади робітників по дві людини (один пиляє, інший відкидає гілки) і орендувати трактор для трелювання. Також, знадобиться вантажівка для транспортування лісу до місця призначення. Якщо є досвід роботи на тракторі і вантажному автомобілі, трелюванням і транспортуванням можна займатися самостійно. За першу випиляну Деляну лісгосп заплатить досить непогано.

Ці гроші підуть на оплату праці робітникам і оренду робочої техніки. На решту грошей потрібно орендувати територію, купити стрічкову пилораму і закупити ще пару бензопил. Тепер, коли є своя пилорама і налагоджена робота з лісгоспом, замість грошей слід брати оплату у вигляді лісу. Тобто половина лісу йде в лісгосп, а половина на власну пилораму. Там колоди розпускаються на дошки або бруски і відправляються на продаж. Якщо поруч є степові країни, такі як Казахстан, то краще відправляти товар туди. Так як, лісу у них мало, і вони купує його з Росії по великій ціні. Згодом можна розширити асортимент продукції, що випускається. Робити меблі, зруби будинків і лазень, а також будівельні матеріали. Вхід в цей бізнес потребує вкладень у вигляді 300 тисяч гривень.

Виробництво сіна

Ета ідея буде рентабельна якщо в селі багато людей які тримають підсобне господарства, бажано що б це був крупно рогата худоба. Для початку знадобиться трактор (купувати рекомендуєм тут), який можна придбати за досить прийнятною ціною з рук. До трактора знадобиться спеціальне причіпний обладнання для покосу. Таке обладнання включає в себе: сінокосарку, вила для навантаження сіна, гарбу для транспортування, тюковщіка, щоб скачувати сіно в акуратні тюки. Також гроші знадобляться на покупку дизельного палива для трактора і оплату праці помічникові. Одному працювати на косовиці не зручно і продуктивність буде дуже низька. Ця робота сезонна. З кінця травня по кінець липня сіно накашівается, в серпні воно сушиться, а в вересні відправляється на продаж. Не дивлячись на сезонність бізнесу, зайнятися їм варто. Адже за літо можна заробити стільки, що в інші пори року можна просто відпочивати.

Одна повна гарба коштує близько 12 тисяч рублів. Якщо наполегливо попрацювати, то можна накосити за літо сто таких гарб навіть на одному тракторі, а це 1,2 мільйона рублів. Відкинути від цих грошей 200 тисяч на солярку і близько 100 тисяч на оплату праці помічника, вийде 900 тисяч рублів чистого прибутку. Згодом можна розширити своє Сінозаготівельна підприємства, закупивши ще кілька одиниць техніки з більшою продуктивністю, і рази збільшити дохід. Також, коли є своє сіно, можна займатися скотарством, адже економія на кормі буде колосальна. Вхід в цей бізнес в середньому становить 300 -400 тисяч рублей

Аренда полів

Очень перспективний бізнес в сільській місцевості, головним плюсом якого є невелика конкуренція. Що б почати бізнес, насамперед потрібно закупити великі земельні ділянки, в кілька гектар. Також, як і в попередній ідеї буде потрібен трактор, але на цей раз з причіпним обладнанням, призначеним для оранки землі. Далі, слід зорати землю, зробити це можна самому.

Тепер, коли земля куплена і зорана, потрібно знайти клієнтів, для цього можна скористатися сільській газетою і інтернетом. Надалі це не знадобиться, так як в селах народу не багато і вже на наступний сезон все будуть знати до кого звертатися. Ціна за оренду однієї сотки 200 рублів, в гектарі 100 соток. Маючи 20 гектар землі заробіток складе 400 тисяч рублів. Мінус паливо на трактор і дрібні витрати, чистий прибуток вийде близько 300 тисяч рублів. При тому попрацювати доведеться всього близько 2 -3 тижнів. Згодом можна розширити бізнес, почавши самому засаджувати на ділянках картопля і різні зернові культури.

Висновок

Ето три найприбутковіші ніші бізнесу в сільській місцевості. Але по мимо цих ідей є ще маса інших. Скотарство, вирощування овочів, пасіка, продовжувати цей список можна довго. Головне подивитися по сторонам і гарненько подумати.