Який котел для опалення будинку краще купити?

Високоякісна опалювальна система у будинку – один з найважливіших чинників комфорту. Вибір котла для опалювання – основа цієї системи, тому підходити до цього питання слід з певною відповідальністю. Серед великого асортименту вітчизняної та закордонної техніки слід обрати надійну продукцію, яка прослужить вам довгі роки.

kakie-kotly-otopleniya-luchshe-1

Перед тим, як купувати котел для опалення, необхідно визначитися с типами та видами цього приладдя. По-перше, кожен хазяїн повинен вирішити, який вид палива він буде використовувати для опалення та обігріву будинку. В залежності від цього котли можуть бути електричними, дизельними, газовими, твердопаливними, польотними та комбінованими. Також на вибір котла може впливати планування вашого будинку та можливість розташування котла. В цьому випадку вам доведеться обирати між настінним або підлоговим котлом. И третє питання, яке потрібно вирішити перед купівлею котла, який контур вам потрібний. Котли з одним контуром забезпечать ваш будинок теплом, проте двоконтурні котли можуть забезпечити вас ще й гарячою водою.

Тепер спробуємо поверхнево розібрати переваги того чи іншого виду котлів для опалення та обігріву будинків. Найдешевшим вважається котел електричний. Такий котел простий в експлуатації, він легко встановлюється та не спричиняють небезпеку у будинку. Проте, враховуючи вартість на електроенергію, утримувати такий котел – не найдешевше задоволення. На додаток пошкодження в роботі електростанції залишать вас і без гарячої води, і без опалення. Дешевше обійдеться дизельне паливо, проте такий котел потребує постійної уваги та важкий в експлуатації. А ось, наприклад, твердопаливні котли львів потребують меншої уваги від власника, окрім цього такі котли можуть встановлюватись навіть в тих місцях, де газ чи електроенергія не підведені. Твердопаливні котли теж вважаються найдешевшими, проте й найекономнішими котлами для систем опалювання та обігріву будинків.

Найпростішими в експлуатації вважаються газові котли. У випадку з газовим котлом, вам доведеться заплатити трошки більше за сам котел та його встановлення, проте він економніший, ніж інші варіанти, у процесі використання. Проте, попіклуватись власнику газового котла теж прийдеться, адже таке приладдя вимагає дозволу на встановлення від певних спеціалізованих інстанцій. Екологічними, в свою чергу, слід вважати котли на деревних гранулах. Такі котли економічні та максимально автоматизовані, також вони мають великий період експлуатації – приблизно 20 років. Універсальними котлами слід вважати комбіновані варіанти, коли власник самостійно може вирішувати, який вид палива використовувати. Великою популярністю користуються комбіновані котли, де поєднується використання, наприклад, твердого палива та газу.