Зміни у Податковій декларації: скільки доведеться платити у 2016 році

Для того, щоб мати успішну власну справу та знаходити тільки правильні рішення для свого бізнесу, необхідно на більш високому рівні володіти податковими знаннями. Варто зазначити, що для певних категорій підприємств та підприємців Податковий кодекс України передбачив спрощену систему оподаткування. У зв’язку з останніми змінами в Податковому кодексі України, у платників податків можуть виникнути певні запитання, відповіді на які ми зараз спробуємо знайти.

10c429cf6d3fee26

Органи місцевого самоврядування, сільські, селищні та міські ради визначать та фіксують ставку єдиного податку для першої та другої групи платників. Як і перша група, єдиний податок 2 група 2016 сплачує у відсотках від мінімальної заробітної плати. Така ставка має назву «фіксована». У разі сплати ставки у відсотках від доходу, платники першої та другої групи сплачують відсоткову ставку.

Для платників єдиного податку третьої групи ставка може бути у розмірі 3 або 5% від отриманого доходу. Проте, якщо платники першої або другої групи не отримують прибутку, це не звільняє їх від сплати податків. Без змін не залишились податкова декларація з податку на прибуток підприємства, окрім цього змін зазнали і певні додатки. За новими нормами, платники можуть не сплачувати щомісячній авансовий внесок, який складав 1/12 нарахованої суми податку. Натомість було запроваджено поквартальне декларування прибутку.

Ще одне популярне запитання, яке може виникати у платників: коли потрібно сплачувати єдиний податок. Як і у випадку розміру ставки, дата сплати єдиного податку для першої, другої чи третьої групи теж відрізняється. Знову ж таки, перша та друга група платників повинна сплатити єдиний податок до 20-го числа поточного місяця. До речі, платник може сплачувати суму наперед за поточний рік. Проте, не більше, ніж за цей термін. Трохи відрізняються умови для платників третьої групи: суб’єкти третьої групи повинні подати відповідну декларацію за квартал та протягом 10 днів сплатити податок.

Варто зазначити, що сьогодні зрозуміти та освоїти податкові знання стало набагато легше. Сьогодні в режимі реального часу можна звернутись за допомогою до висококваліфікованих експертів у галузі податкових знань. Створення таких інтерактивних інтелектуальних платформ, як наприклад Taxlink, з їх багатофункціональними можливостями допоможуть представникам будь-якої сфери, підприємствам та підприємцям знайти відповіді на найактуальніші запитання, проконсультують з питань сплати податків та допоможуть зрозуміти всі податкові нюанси. Поради, новини та податкова аналітика – все це зосереджено в одному місці та допомагає ліквідувати податкову безграмотність.