Особливості хорошого осушувача повітря для квартири

Переваги наявності осушувача повітря здаються досить очевидними, як з точки зору збереження інтер’єру будинку, так і з точки зору підтримки здорового навколишнього середовища, що допомагає зберегти здоров’я мешканців. Як показує практика, осушувач повітря для квартири (вибираємо за посиланням: https://kkplus.shop/klimaticheskaya_tehnika/osushitel_vozduha/) — це незамінний прилад, який корегує відносні показники якості мікроклімату.

На що слід звернути увагу при виборі осушувача повітря?

Обираючи пристрій, слід звернути увагу на наступні елементи та характеристики:

  • Низький рівень шуму — сприяє створенню здорового навколишнього середовища.
  • Змінна швидкість вентилятора — для різних варіантів осушення.
  • Хороший повітряний фільтр — допомагає алергікам.
  • Датчик температури — вимикає осушувач, якщо він замерзає.
  • Візуальний індикатор — сповіщає, коли резервуар заповнений водою.
  • Автоматичне вимкнення — відключається, коли бак заповнений.
  • Гігрометр — для перевірки вологості в приміщенні.

Важливо пам’ятати, що осушувач повітря необхідний, коли відносна вологість повітря піднімається вище 60% — рівня, вище якого існує ризик утворення цвілі і поширення бактерій. Осушувач контролює вологість у приміщенні, запобігаючи корозії, іржі та відволоженню стін, тим самим сприяючи створенню вільного та збалансованого середовища.

Побутовий осушувач повітря для квартири

Вибір найкращого осушувача залежить від деяких важливих факторів, пов’язаних із конкретними характеристиками кожної моделі. Під час купівлі осушувача слід враховувати:

  1. Рекомендована площа. Залежно від розміру приміщення, яке потрібно осушити, слід вибрати пристрій, здатний працювати по всій площі, щоб гарантувати його ефективність і продуктивність.
  2. Потужність витяжки. Продуктивність осушувача з видалення вологи вимірюється літрами на день. Якщо використання інтенсивне, або якщо оброблюване повітря дуже вологе, чи приміщення велике, слід вибрати більшу продуктивність, щоб видалити всю вологу.
  3. Місткість резервуара. Об’єм бака, використовуваного для накопичення води, що отримується з навколишнього середовища, також вимірюється в літрах. Важливо адаптувати його до розміру приміщення, щоб не спорожняти резерв по кілька разів на день.

Чому важливо мати осушувач повітря?

Осушувач — ефективний і дешевий прилад, є невід’ємною частиною підтримки комфортного і здорового клімату в квартирі. Вологе повітря всередині оселі шкідливе як для людей, так і для їхніх речей. Показник вологості сприяє розмноженню пилових кліщів і плісняви, що збільшує ймовірність алергії та провокує напади астми. Надмірна вологість псує меблі та книги, створює колонії плісняви на стелі та стінах, а також неминуче пошкоджує підлогове та лакофарбове покриття. З огляду на це, необхідно придбати осушувач повітря.