Що таке «Еспераль»?

Препарат «Еспераль» — те, за допомогою чого можливе підшивання від алкоголізму. Він є спеціальним імплантом, який встановлюють під лопатку, під шкіру на животі або сідниці. Дія полягає в тому, що засіб поступово потрапляє в кров, викликаючи стійку огиду до спиртного.

Еспераль: як діє?

Якщо людина з імплантом не вживає спиртних напоїв, нічого в її самопочутті не змінюється, ніякого помітного впливу на організм немає. Але варто випити хоча б краплю алкоголю – і препарат спрацьовує, викликаючи тяжку інтоксикацію.

При спрацьовуванні відбувається таке:

  • людина відчуває сильну нудоту;
  • паморочиться в голові, з’являється неприємний тягар;
  • руки та ноги погано «слухаються».

В результаті відразу ж настає стан як після тривалого запою. Це відбувається не тільки при вживанні міцних спиртових напоїв. Навіть пів келиха вина, порція слабоалкогольного напою викличе подібний результат. Ефект зберігається до того часу, поки продукти спирту повністю виведуть з організму.

У цьому полягає суть лікування алкоголізму – викликати стійку огиду до спиртного. Якщо раніше людина відчувала ейфорію від випитого, то зараз вона не отримає нічого, крім фізичних страждань. В результаті людина поступово позбавляється своєї залежності, переходячи до більш корисних звичок.

Наскільки ефективно використати препарат «Еспераль»? Мінімальний термін, який людина відмовиться від спиртного – 8 місяців. У середньому ж середня тривалість «тверезого періоду» становить близько 3 років. Багато залежить від тієї атмосфери, в якій знаходиться людина, а також професійна психологічна допомога, реабілітація.

Що потрібно зробити перед тим, як розпочати лікування за допомогою «Еспераля»?

Перед тим, як зробити підшивку від алкоголізму, проводиться повна діагностика. Не можна призначати подібний варіант лікування без обстеження організму, щоб не зашкодити людині.

Починається все зі збору анамнезу та огляду. Це дозволяє дізнатися про загальний стан здоров’я, можливі протипоказання, хронічні хвороби. Також пацієнта психологічно готують до встановлення імпланту, розповідають про те, як він діє.

Чи є у препарату протипоказання? – Так, при вірусних захворюваннях, серцевій недостатності та гострій стадії хвороб імплант не встановлюють.

Важливою умовою успіху підшивки від алкоголізму є психологічний настрій самої людини, а також допомога його близьких. Необхідно створити всі умови для того, щоб пацієнту було комфортно боротися із залежністю. Тому професійна психологічна підтримка є важливою складовою успіху.